ponedeljek , 20. maj 2019
Bloganje

Zakaj bi blogal, če mi ni treba?

Se vam zdi, da vsi okoli vas blogajo? Ste mnenja, da je pisanje bloga že nekoliko staromodno ali pa vam nikakor ni do pisanja takšnih in drugačnih zapisov ter deljenja mnenja na svoji spletni strani? Na prvi pogled morda res izgleda, da postavitev lastnega bloga nima prav nikakršnega smisla, toda če se malo bolj poglobimo v tematiko, lahko kaj hitro ugotovimo, da pisanje bloga za seboj potegne cel kup pozitivnih zadev, katerih ne gre spregledati.

V nadaljevanju si oglejte štiri glavne razloge za bloganje.

1. Izpopolnili boste umetnost pisanja.

Pisanje vsebin je za nekoga lahko prava muka. Ne le zaradi same slovnice, temveč predvsem zaradi tega, ker ne ve, o čem bi sploh pisal. Pravzaprav tudi ti dve komponenti nista dovolj. Lahko obvladate slovnico in točno veste, o čem bi pisali, še vedno pa svojih misli ne znate spraviti na »papir«. Z rednim pisanjem bloga boste nedvomno izpopolnili svojo veščino pisanja, za katero nikoli ne veste, kdaj v življenju vam bo prišla še kako prav.

2. Za vas bodo izvedeli drugi.

Morda si v tem trenutku mislite: »Nočem, da drugi izvejo zame. Nočem, da vedo, o čem razmišljam in s čim se ukvarjam v svojem prostem času.« Zavedati se morate, da so stiki, poznanstva in mreženje v današnjem svetu še kako pomembni. Prav nič narobe ni, če sem ter tja zapišete svoje mnenje o določeni zadevi, ki bi utegnila zanimate tudi druge. Če jih ne bo, jim tako ali tako ni potrebno brati vašega bloga.

Mreženje

Poskusite in videli boste, kako dobro se boste občutili, ko boste pod svojo objavo zagledali zapisan prvi komentar. Prav lahko se tudi zgodi, da bo prav vaš blog glavni krivec, da boste navezali stike z novimi zanimivimi ljudmi, morda celo dobili ponudbo za zaposlitev.

3. Prejeli in delili boste znanje.

Pogosto se bo zgodilo, da boste pred objavo prispevka morali določene stvari dobro preučiti. Na ta način boste spoznavali nove stvari in širili svoja obzorja. In seveda ne le svoja, če bodo objave zanimive, jih bodo z veseljem prebirali tudi obiskovalci spletne strani in si na ta način pridobivali nova znanja in nasvete.

4. S pisanjem bloga boste dodatno zaslužili.

Če vas do zdaj še nismo uspeli prepričati, da je pisanje bloga smiselno, si boste zdaj morda premislili. Na spletno stran lahko postavite tudi razne oglase in z njimi kaj malega dodatno zaslužite. Zavedati se morate, da na začetku zaslužki verjetno ne bodo omembe vredni, toda sčasoma, ko bo vaš blog bolj obiskan, bo sorazmerno z obiskom naraščal tudi zaslužek.

Pravzaprav ni nujno, da služite le s klasičnimi oglasnimi pasicami, temveč lahko opišete ter podate oceno kakšnega produkta, s podjetjem, ki ta produkt prodaja, pa se dogovorite za procente od prodaje. No, lažje bo, če poiščete spletne trgovine, ki imajo takšen sistem sodelovanja že avtomatiziran. Imenuje se partnerski program.

Kaj še čakate? Pričnite s pisanjem bloga, izpopolnite svojo pisano besedo, osvojite nova znanja, jih podelite z drugimi, spoznajte zanimive ljudi, mimogrede pa še kaj zaslužite.

Avtor: Brezno.si

Brezno.si
Spletni portal Brezno.si je namenjen ljudem, ki cenijo znanje in ves čas stremijo k širjenju svojih obzorij. Na portalu boste našli koristne nasvete in zanimive prispevke z različnih področij, kot so dom in vrt, lepota in zdravje, podjetništvo, informacijska tehnologija ter šport in prosti čas. Veseli bomo vaših komentarjev in obiska naše Facebook strani.

Preverite tudi

Izbor ključnih besed

Izbor ključnih besed pri optimizaciji spletne strani

Na internetu se lahko širši javnosti predstavimo s svojo spletno stranjo. Lahko imamo le blog, …

Tablični računalniki

Tablični računalniki nekoč in danes

Kaj pravzaprav so tablični računalniki in zakaj so tako priljubljeni? Kakšne prednosti imajo v primerjavi …