petek , 20. september 2019
Vakuumske vreče za oblačila

Oblačila shranite v vakuumske vreče

Naj uganemo, vaše garderobne omare so polne, prostora za nova oblačila pa je vse manj. Da ne omenjamo zimskih bund, posteljnine, vzglavnikov in brisač. Verjemite nam, še zdaleč niste edini, ki imate težave s shranjevanjem oblačil, lahko pa tudi prestopite na stran tistih, ki so to težavo že uspešno rešili.

V trgovinah, tudi spletnih, lahko kupite priročne vakuumske vreče, v katere zložite svoja oblačila, nato pa iz njih izsesate zrak. Na ta način lahko privarčujete tudi do 75 % prostora. To je seveda zgornja meja, ampak tudi nekaj procentov manj se sliši dobro, mar ne?

Vakuumska vreča za shranjevanje oblačil

Prepričani smo, da poznate vsaj nekoga, ki vakuumske vreče že s pridom uporablja.

Vprašanja, ki se nam porajajo pred nakupom

Vsekakor ni nič narobe, če se nam pred nakupom porajajo takšna in drugačna vprašanja.

Prvo vprašanje, ki nam lahko pade na pamet, je, če v vakuumske vreče čez čas prične vdirati zrak. V primeru nekakovostnega izdelka je to le vprašanje časa, medtem ko kakovostne vakuumske vreče zdržijo zelo dolgo, tudi več deset let. Bolje je, da se vreča na vrhu zatesni, kot pa da je na zadrgo, saj se zadrga lahko čez čas obrabi. Zaradi obrabe pa se pojavijo manjše odprtine, skozi katere lahko prodre zrak.

Vprašamo se lahko tudi, kaj vse smemo zapakirati v vakuumske vreče. Vanje lahko shranimo vsa oblačila, tudi srajce, jakne, bunde, brisače, posteljnino, vzglavnike in celo plišaste igrače. Kar je še dobro pri shranjevanju oblačil v vakuumske vreče, je zagotovo to, da oblačila ostanejo nezmečkana in sveža, hkrati pa so tudi zaščitena pred molji in vlago.

Kolikšna je cena vakuumskih vreč? Odgovor je zopet odvisen od kakovosti. Priporočamo vam, da se izogibate neverjetno ugodnim ponudbam, ker boste po vsej verjetnosti dobili slabe vreče, v katere bo kmalu pričel vdirati zrak. Za ceno približno 10 € pa že lahko dobite kakovostno vakuumsko vrečo.

Izsesavanje zraka iz vakuumske vreče

Kako izsesati zrak iz vakuumske vreče? Običajno so vreče izdelane tako, da imajo odprtino, ki ustreza običajnemu sesalniku. Tako lahko uporabite kar domač sesalec in iz vreče izsesate zrak. Ko opravite, pa odprtino zamašite s pokrovčkom. Postopek si lahko ogledate tudi na zgornji sliki.

Avtor: Brezno.si

Brezno.si
Spletni portal Brezno.si je namenjen ljudem, ki cenijo znanje in ves čas stremijo k širjenju svojih obzorij. Na portalu boste našli koristne nasvete in zanimive prispevke z različnih področij, kot so dom in vrt, lepota in zdravje, podjetništvo, informacijska tehnologija ter šport in prosti čas. Veseli bomo vaših komentarjev in obiska naše Facebook strani.

Preverite tudi

Parni čistilec

Parni čistilec – za marsikoga prava rešitev

Radi opravljate hišna opravila? Vam čiščenje in sesanje ne povzročata prav nobenih težav? Če ste …

Ploščati sončni kolektorji

Ploščati sončni kolektorji

Ker se cene fosilnih goriv iz leta v leto višajo, poleg tega pa se ljudje …