torek , 2. januarja 2024
Obisk grških otokov

7 razlogov za obisk grških otokov

Ste naveličani slabega vremena in ste s pogledom že zazrti v poletje? Zakaj ne bi letos obiskali grških otokov? Razlogov za obisk je več kot dovolj. Za vas smo zbrali sedem tistih, ki vas bodo gotovo prepričali, da preverite ponudbo.

1. Kristalno modro morje

Grčija, ki po bogastvu otokov prekaša sleherno drugo državo, kljub turistični obleganosti nudi kristalno čisto vodo. Res je sicer, da temperature vode niso vedno tako visoke kot na sosednjem Hrvaškem, a za poletno osvežitev so ravno pravšnje.

2. Hoteli in apartmaji za vsak okus

Na grških otokih znajo poskrbeti za vse vrste turistov. Za družine nudijo bivanje v hotelih ter apartmajih, kjer je poskrbljeno za animacijo otrok. Za ljubitelje adrenalinskih športov, surfanja in potapljanja se najde poceni ponudbo poleg najboljših športnih lokacij. Za tiste, ki želijo še nekaj kulturnih znamenitosti, v hotelih poskrbijo za dodatne oglede in izlete.

3. Čudovite plaže

Raznolikost grških plaž je izjemna, zato na svoj račun pride sleherni turist. Odločite se lahko za obisk plaže z drobno mivko, prav tako pa so na otokih tudi mnoge plaže s kamenčki ter kamnite plaže.

Plaža na grškem otoku

Odločitev o tem, kje želite poležavati in uživati v prijetnih sončnih žarkih, je le vaša. Najemite skuter ali štirikolesnik in se odpeljite na vam najljubšo plažo.

4. Ugodne ponudbe letovanja

Grška kriza je gotovo neprijetna za njene prebivalce, za turiste pa je dejstvo, da je treba cene prilagoditi in ponuditi storitve tudi ceneje, gotovo dobrodošlo. Čeprav so cene vsako leto nekoliko višje, so v primerjavi z mnogimi bližnjimi destinacijami še vedno relativno ugodne.

5. Dopust ni zgolj poležavanje

Nekaterim prija popolnoma lenoben dopust s poležavanjem na plaži in srebanjem osvežilnih napitkov, drugi si želijo dopust, od katerega bodo odnesli tudi kaj koristnega. Zato je odlično, da si lahko med dopustovanjem ogledate tudi znamenitosti, ki pričajo o izvoru evropske civilizacije in njenih začetkih.

6. Prijazni in gostoljubni domačini

Grki veljajo za izjemno gostoljubne ljudi, ki se vedno potrudijo po svojih najboljših močeh, da se turisti počutijo prijetno. V gostilnah oziroma tavernah, kot jim pravijo sami, lahko pogosto naletite na glasbo v živo in se preizkusite v plesu sirtakija. Vtis o ljudeh, ko se vrnete z letovanja, boste zagotovo ohranili v lepem spominu.

7. Sonce izven sezone

Julij in avgust, ko se vsa Evropa običajno kopa v soncu, nista glede dopusta nikoli problematična. Kaj pa maj, junij, september in oktober? Ja, na grških otokih je tudi izven glavne sezone prijetno toplo, zato se lahko na počitnice odpravite tudi takrat, ko ni več takšne gneče, ko so cene še nižje in ko bi povsod drugod že potrebovali tudi kakšno vetrovko.

Avtor: Brezno.si

Spletni portal Brezno.si je namenjen ljudem, ki cenijo znanje in ves čas stremijo k širjenju svojih obzorij. Na portalu boste našli koristne nasvete in zanimive prispevke z različnih področij, kot so dom in vrt, lepota in zdravje, podjetništvo, informacijska tehnologija ter šport in prosti čas. Veseli bomo vaših komentarjev in obiska naše Facebook strani.

Preverite tudi

Razlogi za planinarjenje

4 razlogi za planinarjenje

Številni pohodniki vam bodo odkrito povedali, da je planinarjenje za njih postalo prava odvisnost. Odvisni …

Praznovanje rojstnega dne za otroke

Najboljše praznovanje rojstnega dne za otroke

Marsikdo si predstavlja idealno praznovanje rojstnega dne za otroke povsem filmsko. Velik, z baloni, girlandami …