torek , 2. januarja 2024
Smoothie

Pričnite dan s smoothiejem!

Že star pregovor pravi, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva. To vsekakor velja še danes, seveda pa moramo ta pregovor kombinirati še z nekaterimi drugimi, predvsem tistimi, ki govorijo o pomembni vlogi zdrave prehrane. In kaj je bolj zdravo, kot zvrhana skleda sadja in zelenjave? Okusen sadni ali zelenjavni obrok je torej odlična ideja za najboljši začetek dneva, a kaj, ko je priprava takšnih jedi včasih zahtevna in zamudna, časa pa zjutraj nikoli ni dovolj.

V tem primeru priskoči na pomoč mešalnik za smoothie, ki v trenutku pričara kakovosten zajtrk iz zdravih in naravnih sestavin!

Hitro pripravljen zdrav zajtrk

Mešalnik za smooothie bo iz poljubnih sestavin pripravil svež naraven smoothie, kateremu pravzaprav lahko rečemo kar zvrhan kozarec zdravja in energije. Zjutraj, ko časa za odhod v službo, šolo ali po drugih opravkih že zmanjkuje, je smoothie najboljša izbira za zajtrk.

V prvi vrsti zato, ker mešalnik za smoothie omogoča hitro in enostavno pripravo kakovostnih sadnih ali zelenjavnih napitkov, ne da bi bilo treba sestavine vnaprej pripravljati in rezati. Že takoj je torej očiten prihranek časa v primerjavi z drugimi alternativami.

Mešalnik za smoothie

Druga prednost takšnega mešalnika je zdrav napitek, ki je odličen zajtrk, prav lahko pa si še dodaten obrok pripravite za službo ali šolo, ter ga odnesete s seboj. Mešalnik za smoothie omogoča pripravo napitkov iz praktično vseh vrst sadja in zelenjave, tako da omejitve predstavlja le vaša domišljija.

Vedno drugi okusi

Zajtrk ne bo nikoli več enak, vsak dan si lahko pripravite edinstveno poslastico, ki ne bo zadovoljila le vašega okusa, temveč celotno telo. Kot se za kakovosten mešalnik za smoothie spodobi, je napravo enostavno uporabljati, prav tako preprosta pa sta pomivanje in čiščenje. Tako tudi mora biti, saj si zagotovo ne želite, da vam zjutraj vzame preveč dragocenega časa ali celo slabše, da vas aparat pusti na cedilu.

Recept – zdrav in osvežilen zelen smoothie

Da se boste že zjutraj napolnili z energijo, smo pripravili recept za hitro pripravljen, zdrav in osvežilen smoothie, ki vsebuje tako sadje kot tudi zelenjavo.

Potrebujete jabolko, pomarančo, peteršilj, med in vodo. Jabolko operite in odstranite pečke, narežite na krhlje in jih dodajte v mešalnik za smoothie. Olupite pomarančo in jo dodajte jabolku. Uporabite še slabo pest peteršilja ter žličko medu, nato pa vse skupaj prelijte z 1,5 dl hladne vode in zmiksajte. Po želji lahko namesto vode uporabite tudi jogurt. Če vam bo smoothieja količinsko preveč, prelijte preostanek iz mešalnika v manjšo stekleničko in jo vzemite na pot.

Privoščite si svoj mešalnik in pričnite vsak dan s svežim, osvežilnim in zdravim smoothiejem po lastni želji!

Avtor: Brezno.si

Spletni portal Brezno.si je namenjen ljudem, ki cenijo znanje in ves čas stremijo k širjenju svojih obzorij. Na portalu boste našli koristne nasvete in zanimive prispevke z različnih področij, kot so dom in vrt, lepota in zdravje, podjetništvo, informacijska tehnologija ter šport in prosti čas. Veseli bomo vaših komentarjev in obiska naše Facebook strani.

Preverite tudi

Herpes na ustnici

Herpes na ustnici

Ste med tistimi redkimi, ki nimajo nikoli herpesa? Potem ste v manjšini in se lahko …

Pas za hujšanje

Pas za hujšanje in oblikovanje telesa

Si predstavljate, kako enostavno je lahko izgubiti deset in več kilogramov, zmanjšati obseg stegen ali …