nedelja , 19. maj 2019
Kuhinja oblike črke L

Postavitev kuhinje v obliki črke L

Postavitev kuhinje je bolj kot od česarkoli drugega odvisna od oblike prostora, v katerem le-ta stoji. Poznamo kar nekaj tipov možnih postavitev, na primer v ravni liniji, dveh ravnih linijah, v obliki črke L ter v obliki črke U. Vse omenjene postavitve je možno kombinirati tudi s kuhinjskim otokom.

Izkušnje prodajalcev kažejo, da je najpogostejša postavitev kuhinje v obliki črke L oziroma klasična kotna kuhinja. L-postavitev kuhinjskih elementov prinaša mnoge prednosti – ponuja nam veliko delovnih površin in prostora za shranjevanje, večina elementov je blizu skupaj in zato na dosegu roke, hkrati pa kuhinja ohranja svojo odprtost in eleganco.

Ena večjih težav pri kotnih kuhinjah je izkoristek prostora v kotnem elementu. Ta je zaradi svoje globine pogosto nepraktičen. Obstaja več rešitev za ta problem. Najenostavnejši je, da v kotni element, vsaj na tisti del, ki je bolj globoko v notranjosti kota, pospravimo stvari, ki jih uporabljamo redkeje. Ta rešitev seveda ni najbolj praktična, vendar ima eno veliko prednost – je najcenejša.

Kotna kuhinja

V primeru, da imamo v kuhinji malo prostora in nam je zato vsak centimeter pomemben, pa je bolje izbrati kotni element, ki ima v notranjosti izvlečni mehanizem. Obstajajo različne vrste izvlečnih mehanizmom, najbolj pa so znane t.i. »ledvičke«, torej police v obliki ledvičk, ki se izvlečejo iz kotnega elementa.

Za dodatno uporabnost kuhinje strokovnjaki priporočajo, da se odločimo za več elementov s predali. Prednost predalov je lažja dostopnost posod in drugih stvari, ki jih spravimo v predale. Slabost predalnikov pa je njihova nekoliko višja cena. Ker pa vemo, da v kuhinji lahko hitro pride do pomanjkanja prostora, je odločitev za predale vsekakor na mestu.

Vse zgoraj omenjene rešitve so na voljo tudi pri kuhinjah Alples, ki ponujajo vrhunsko kakovost največjega proizvajalca pohištva v Sloveniji ob zares ugodnih cenah. Posebnost Alplesovih kuhinj je tudi to, da omogočajo predelave elementov in zato lahko svojo kuhinjo popolnoma prilagodimo prostoru in svojim željam.

Avtor: Brezno.si

Brezno.si
Spletni portal Brezno.si je namenjen ljudem, ki cenijo znanje in ves čas stremijo k širjenju svojih obzorij. Na portalu boste našli koristne nasvete in zanimive prispevke z različnih področij, kot so dom in vrt, lepota in zdravje, podjetništvo, informacijska tehnologija ter šport in prosti čas. Veseli bomo vaših komentarjev in obiska naše Facebook strani.

Preverite tudi

Ploščati sončni kolektorji

Ploščati sončni kolektorji

Ker se cene fosilnih goriv iz leta v leto višajo, poleg tega pa se ljudje …

Vakuumske vreče za oblačila

Oblačila shranite v vakuumske vreče

Naj uganemo, vaše garderobne omare so polne, prostora za nova oblačila pa je vse manj. …