Postavitev kuhinje v obliki črke L

Kuhinja oblike črke L

Postavitev kuhinje je bolj kot od česarkoli drugega odvisna od oblike prostora, v katerem le-ta stoji. Poznamo kar nekaj tipov možnih postavitev, na primer v ravni liniji, dveh ravnih linijah, v obliki črke L ter v obliki črke U. Vse omenjene postavitve je možno kombinirati tudi s kuhinjskim otokom.

Izkušnje prodajalcev kažejo, da je najpogostejša postavitev kuhinje v obliki črke L oziroma klasična kotna kuhinja. L-postavitev kuhinjskih elementov prinaša mnoge prednosti – ponuja nam veliko delovnih površin in prostora za shranjevanje, večina elementov je blizu skupaj in zato na dosegu roke, hkrati pa kuhinja ohranja svojo odprtost in eleganco.

Ena večjih težav pri kotnih kuhinjah je izkoristek prostora v kotnem elementu. Ta je zaradi svoje globine pogosto nepraktičen. Obstaja več rešitev za ta problem. Najenostavnejši je, da v kotni element, vsaj na tisti del, ki je bolj globoko v notranjosti kota, pospravimo stvari, ki jih uporabljamo redkeje. Ta rešitev seveda ni najbolj praktična, vendar ima eno veliko prednost – je najcenejša.

Kotna kuhinja

V primeru, da imamo v kuhinji malo prostora in nam je zato vsak centimeter pomemben, pa je bolje izbrati kotni element, ki ima v notranjosti izvlečni mehanizem. Obstajajo različne vrste izvlečnih mehanizmom, najbolj pa so znane t.i. »ledvičke«, torej police v obliki ledvičk, ki se izvlečejo iz kotnega elementa.

Za dodatno uporabnost kuhinje strokovnjaki priporočajo, da se odločimo za več elementov s predali. Prednost predalov je lažja dostopnost posod in drugih stvari, ki jih spravimo v predale. Slabost predalnikov pa je njihova nekoliko višja cena. Ker pa vemo, da v kuhinji lahko hitro pride do pomanjkanja prostora, je odločitev za predale vsekakor na mestu.

Vse zgoraj omenjene rešitve so na voljo tudi pri kuhinjah Alples, ki ponujajo vrhunsko kakovost največjega proizvajalca pohištva v Sloveniji ob zares ugodnih cenah. Posebnost Alplesovih kuhinj je tudi to, da omogočajo predelave elementov in zato lahko svojo kuhinjo popolnoma prilagodimo prostoru in svojim željam.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja