nedelja , 19. maj 2019
Pogodbeno vzdrževanje računalnikov

Pogodbeno vzdrževanje računalnikov

Zelo malo je še podjetij, ki bi lahko rekla, da niso zelo odvisna od računalništva in da jih nek nepredvideni dogodek ne more spraviti na kolena ter da lahko na rešitev problema brez težav počakajo več dni. Zato si večina podjetij poišče zanesljive partnerje v računalniških podjetjih, katerim lahko zaupajo pogodbeno vzdrževanje računalnikov in skrb nad celotno IT opremo podjetja. Ker je vsako podjetje s svojo strojno in programsko opremo popolnoma specifično, se pogodbeno vzdrževanje računalniške in mrežne opreme prilagaja vsakemu podjetju posebej. Predhodno je potreba tudi spoznati način dela, potrebe, želje in trenutno konfiguracijo.

Nikar ne čakajte na kataklizmo vašega IT sistema. Ko so težave že vidne, sta strošek in časovna zahtevnost odprave težave precej višja, kot bi bila ob pravočasnem ali preventivnem ukrepanju. Redni pregledi bodo obdržali vaš celoten sistem brezhibno delujoč. Ob preventivnih pregledih bodo odpravljene vse težave ali napake, še preden bi te povzročile večjo škodo ali zastoj pri poslovanju. Preventiva je vedno cenejša in manj boleča kot kurativa, zato je pogodbeno vzdrževanje računalnikov zagotovo smiselno. Poleg tega vam vzdrževalna pogodba nudi tudi hitrejši odzivni čas serviserja, nadomestno opremo, garancijo na opravljeno storitev in cenejše ostale storitve.

Pogodbeno vzdrževanje računalniške opreme

S pomočjo rednih mesečnih pregledov imate zagotovljene tudi redne varnostne kopije vseh pomembnih podatkov in lahko te obnovite na prvotno mesto tudi v primeru izbrisa ali izgube le-teh na prvotni lokaciji. Manjše težave ali svetovanja in pomoč pri uporabi programov je mogoče opraviti tudi na daljavo preko interneta, kar še dodatno skrajša čas in tudi stroške nudenja pomoči. Taka oblika pomoči na daljavo je veliko bolj praktična tako za stranko kot tudi za serviserja, saj ni nepotrebne izgube časa na poti, če to ni res nujno. Tudi vso komunikacijo s ponudnikom internetnih storitev ali s podporno službo določenega programskega paketa v primeru težav opravlja serviser in tako se vam z nastalo težavo ali nejasnostjo sploh ni potrebno ukvarjati.

Pogodbeno vzdrževanje računalnikov pa ima še eno pomembno prednost. V primeru daljšega odpravljanja težav je na voljo tudi nadomestna oprema in tako praktično ne pride do izpada poslovanja in nepotrebnih zapletov.

Avtor: Brezno.si

Brezno.si
Spletni portal Brezno.si je namenjen ljudem, ki cenijo znanje in ves čas stremijo k širjenju svojih obzorij. Na portalu boste našli koristne nasvete in zanimive prispevke z različnih področij, kot so dom in vrt, lepota in zdravje, podjetništvo, informacijska tehnologija ter šport in prosti čas. Veseli bomo vaših komentarjev in obiska naše Facebook strani.

Preverite tudi

Izbor ključnih besed

Izbor ključnih besed pri optimizaciji spletne strani

Na internetu se lahko širši javnosti predstavimo s svojo spletno stranjo. Lahko imamo le blog, …

Tablični računalniki

Tablični računalniki nekoč in danes

Kaj pravzaprav so tablični računalniki in zakaj so tako priljubljeni? Kakšne prednosti imajo v primerjavi …