sobota , 18. maj 2019
Parni čistilec

Parni čistilec – za marsikoga prava rešitev

Radi opravljate hišna opravila? Vam čiščenje in sesanje ne povzročata prav nobenih težav? Če ste odgovorili pritrdilno, vam lahko le čestitamo. Po vsej verjetnosti pa bi raje videli, da bi delo namesto vas opravil nekdo drug. Velika večina nima dovolj denarnih sredstev, da bi lahko redno najemala čistilko, zato jim ne preostane drugega, kot da se dela bolj ali manj pogosto lotijo sami. Ločiti je potrebno tudi med tistimi, ki stanovanje očistijo hitro, ter med tistimi, ki jim gospodinjska opravila vzamejo veliko, lahko bi rekli kar preveč časa.

Zavedajte se, da je čas denar. Namesto mnogih ur porabljenega časa za čiščenje bi lahko delali tudi kaj bolj koristnega ali pa se več družili s svojimi najbližjimi. Glavno vprašanje torej je, kako v manj časa očistiti stanovanje, hkrati pa obdržati visok nivo čistoče, ki je eden izmed glavnih dejavnikov za vzdrževanje zdravju prijaznih pogojev bivanja. Delna rešitev je v parnem čistilcu, s katerim lahko privarčujemo obilo časa, poleg tega pa sama čistilna naprava še zdaleč ni draga.

Namesto da vam dvakrat pride stanovanje pospraviti čistilka, si raje omislite kakovosten parni čistilec, ki vam bo olajšal marsikatero gospodinjsko opravilo.

Za kaj vse lahko uporabite parni čistilec?

Najpogosteje ga boste po vsej verjetnosti uporabili za čiščenje tal. S paro lahko očistite lesena tla, kamnita, keramična … in prav nobene bojazni ni, da bi jih uničili. Namesto sesanja in naknadnega pomivanja lahko torej uporabite le parni čistilec in tako prihranite pri času. Poleg tega se boste izognili tudi uporabi čistil, ki bi jih morali uporabiti pri pomivanju tal, kar je zopet dobro tako z vidika zdravja kot tudi z vidika vaše denarnice.

Ročni parni čistilecObičajno lahko parni čistilec spremenite tudi v priročno majhno napravo, s katero se lahko lotite čiščenja različnih površin, od kuhinjskega pulta, zamaščene pečice ali mikrovalovke, umivalnikov, zatemnjenih fug med ploščicami, vodnega kamna, sedežnih garnitur, stolov, miz, oblačil, omar … Ročni parni čistilec bo prišel prav tudi za hitrejše čiščenje notranjosti avtomobila, avtomobilskih stekel. Tudi žar boste lahko očistili z njim in še marsikaj drugega. Skratka, lahko bi rekli, da težko najdemo površino, ki ji parni čistilec ne bi bil kos.

Če se vam zdi, da bi tudi vam prišel prav, se pred naročilom dobro pozanimajte, kaj vse vključuje paket. Pozorni bodite na nastavke, saj vam lahko še dodatno olajšajo in pohitrijo delo. Paket naj poleg parnega čistilca, ki ga lahko z odstranitvijo dolgega ročaja spremenite v ročni čistilec, vsebuje še nastavek za čiščenje preprog, daljšo upogljivo cev, s katero boste lažje dostopali do oddaljenih kotičkov stanovanja, nastavek za čiščenje stekel ter razne nastavke s krtačkami. Slednje vam bodo še kako prišle prav pri odstranjevanje maščobe v pečici, pri čiščenju žara ipd. Zelo priporočljivo je tudi, da so paketu priložene dodatne krpice, s katerimi boste med čiščenjem tal s paro hkrati še pobrisali prah.

Ne zapravljajte svojega dragocenega časa po nepotrebnem. Naj bo parni čistilec le ena izmed rešitev, ki vam bodo omogočale, da boste več časa namenili pomembnejšim stvarem.

Avtor: Brezno.si

Brezno.si
Spletni portal Brezno.si je namenjen ljudem, ki cenijo znanje in ves čas stremijo k širjenju svojih obzorij. Na portalu boste našli koristne nasvete in zanimive prispevke z različnih področij, kot so dom in vrt, lepota in zdravje, podjetništvo, informacijska tehnologija ter šport in prosti čas. Veseli bomo vaših komentarjev in obiska naše Facebook strani.

Preverite tudi

Ploščati sončni kolektorji

Ploščati sončni kolektorji

Ker se cene fosilnih goriv iz leta v leto višajo, poleg tega pa se ljudje …

Vakuumske vreče za oblačila

Oblačila shranite v vakuumske vreče

Naj uganemo, vaše garderobne omare so polne, prostora za nova oblačila pa je vse manj. …