nedelja , 19. maj 2019
Gradnja montažne hiše

Kako poteka gradnja montažne hiše?

Na poti do svoje sanjske montažne hiše vas čaka kar nekaj korakov. Vse skupaj bo zahtevalo veliko aktivnosti, ki so nujne za uspešno in pravočasno opravljeno delo. Še kako pomembno torej je, da že na začetku veste, v kaj se spuščate, ter se oborožite z vsemi potrebnimi informacijami. Zato vam v nadaljevanju razkrivamo, kateri so tisti koraki, ki vas bodo pripeljali do individualne montažne hiše.

1. Izbira parcele in vrste montažne hiše

Posebej vas opozarjamo na naslednje. Pri nakupu parcele bodite pozorni na to, da je namenjena gradnji objektov. Vložiti morate zahtevo za gradbeno dovoljenje, pridobiti pa morate še lokacijsko informacijo ter geodetski posnetek. Seveda ne pozabite tudi na to, da si v podjetju Rihter d.o.o. izberete ustrezno vrsto montažne hiše, ki bo zadostila vsem vašim željam in potrebam.

2. Podpis pogodbe za izdelavo montažne hiše

V podjetju Rihter d.o.o. so izredno prilagodljivi pri izpolnjevanju individualnih želja. Na to, koliko bo vaša montažna hiša na koncu stala, vplivajo izbira sistema, arhitekturna zasnova, vrsta materialov ter nenazadnje izbrana gradbena faza. Pogodba se sklene, ko se podjetje in stranka dogovorita o vseh podatkih v povezavi z izdelavo montažne hiše.

  • Rihter hiša Cerknica

V zgornji galeriji slik si lahko ogledate individualne montažne hiše podjetja Rihter d.o.o. Vse njihove hiše, ne glede na samo vrsto objekta, so izdelane po meri in željah naročnikov.

3. Brez načrtov in projektiranja ne gre

Podjetje Rihter d.o.o. vam nudi celotno podporo od zasnove pa vse do izgradnje montažne hiše. Za svoje delo potrebujejo geodetski načrt, aktualno lokacijsko informacijo in podobno. Pripravijo vse potrebne načrte in projekte, ki so potrebni za brezhibno izgradnjo.

4. Gradnja betonskega dela

Sledi izdelava kleti ali talne plošče montažne hiše. Vsa potrebna zemeljska dela, izdelavo temeljev ter talne plošče ponavadi opravijo kar kupci sami, lahko pa jim podjetje Rihter d.o.o. pomaga s svojimi izvajalci. Ne smemo pozabiti tudi na izvedbo hidroizolacije, ki je bistvenega pomena za dolgo življenjsko dobo montažnega objekta.

5. Gradnja montažnega dela

Tu gre za dostavo hiše na parcelo, postavitev hiše, krovsko-kleparska dela, vgradnjo oken, izdelavo fasade, izvedbo inštalacij ter različna zaključna dela. Montažna hiša na ključ se izdela v roku do 180 dni od pričetka gradnje.

6. Primopredaja projekta

Gradnja montažne hiše se zaključi s primopredajo objekta.

Avtor: Brezno.si

Brezno.si
Spletni portal Brezno.si je namenjen ljudem, ki cenijo znanje in ves čas stremijo k širjenju svojih obzorij. Na portalu boste našli koristne nasvete in zanimive prispevke z različnih področij, kot so dom in vrt, lepota in zdravje, podjetništvo, informacijska tehnologija ter šport in prosti čas. Veseli bomo vaših komentarjev in obiska naše Facebook strani.

Preverite tudi

Ploščati sončni kolektorji

Ploščati sončni kolektorji

Ker se cene fosilnih goriv iz leta v leto višajo, poleg tega pa se ljudje …

Vakuumske vreče za oblačila

Oblačila shranite v vakuumske vreče

Naj uganemo, vaše garderobne omare so polne, prostora za nova oblačila pa je vse manj. …