torek , 2. januarja 2024
Homeopatska zdravila

S homeopatskimi zdravili do ravnovesja v telesu

Že ptički na vejah čivkajo, kako pomembno je redno vzdrževanje ravnovesja v telesu. Ko je telo neuravnovešeno, se pričnejo pojavljati takšne in drugačne težave. Najprej nam pade odpornost in zato precej hitreje podležemo boleznim, lahko pa se pričnejo kazati tudi drugačni znaki, od slabega počutja, alergij, bolečin do resnejših bolezni in psihičnih motenj.

Vzdrževanje ravnovesja ter odpravljanje neravnovesja lahko dosežemo na različne načine. Zagotovo najpomembnejši je zdrav način življenja, vse bolj priljubljena pa postajajo tudi homeopatska zdravila, ki jih najpogosteje vidimo v obliki majhnih kroglic. Zanimivo je, da je še nedolgo nazaj homeopatija v Sloveniji veljala za popolnoma alternativno vejo medicine, za katero marsikdo ni niti slišal, danes pa so homeopatska zdravila na voljo tudi v številnih lekarnah.

Kako deluje homeopatija?

Temeljno načelo homeopatije, ki jo je že v 18. stoletju uveljavil dr. Samuel Hahnemann, pravi, da se podobno zdravi s podobnim. Pri zakonu podobnosti gre za to, da učinkovita zdravila izzovejo simptome pri zdravih ljudeh, ti simptomi pa so podobni tistim med boleznijo. Homeopatska zdravila torej zdravijo obolelega z določenimi simptomi, če pa bi aktivno snov v zdravilu zaužila zdrava oseba, bi pri njej ta snov ustvarila podobne simptome, kot jih ima oboleli.

Na tem mestu velja še opomniti, da so količine aktivnih snovi v homeopatskih zdravilih tako majhne, da so ta neškodljiva, prav tako tudi nimajo stranskih učinkov. Še vedno pa se velja pred uporabo kakršnihkoli zdravil, tudi homeopatskih, posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom.

Z redčenjem do večje učinkovitosti

Omenili smo, da homeopatska zdravila vsebujejo le majhno količino aktivne snovi. Proces zaporednega redčenja in stresanja imenujemo potenciranje, potenco zdravila pa označimo s črko, ki predstavlja vrsto redčenja, ter številko, ki pove, kolikokrat smo substanco razredčili. Črke potenc označujemo z D (razmerje 1:10), C (1:100) in LM oziroma Q (1:50.000).

Homeopatska zdravila - potenca

V homeopatiji velja, da bolj ko je zdravilo razredčeno, bolj je učinkovito. Iz tega tudi sledi, da so zdravila potenc C in D namenjena samozdravljenju, medtem ko homeopatska zdravila z oznako LM oziroma Q jemljemo le pod nadzorom homeopata.

Več o homeopatskih zdravilih

Kot pri večini stvari tudi pri homeopatiji zaenkrat velja, da so nekateri ljudje z njo izjemno zadovoljni, medtem ko drugi raje prisegajo na znanstveno dokazane metode. Dejstvo je, da je posameznikov, ki dvomijo o učinkovitosti homeopatskih zdravil, vse manj, zato so informacije na internetu vse bolj iskane.

Mnogo podatkov o posameznih homeopatskih zdravilih lahko najdete na spletni strani homeopatskazdravila.com, kjer si lahko preberete več o samem postopku homeopatskega zdravljenja, nekaj zanimivosti o homeopatiji na splošno ter mnogo podrobnosti o posameznih zdravilih. Skratka, če vas homeopatija zanima, je spletna stran vsekakor pravi naslov za pridobivanje novega znanja.

Avtor: Brezno.si

Spletni portal Brezno.si je namenjen ljudem, ki cenijo znanje in ves čas stremijo k širjenju svojih obzorij. Na portalu boste našli koristne nasvete in zanimive prispevke z različnih področij, kot so dom in vrt, lepota in zdravje, podjetništvo, informacijska tehnologija ter šport in prosti čas. Veseli bomo vaših komentarjev in obiska naše Facebook strani.

Preverite tudi

Herpes na ustnici

Herpes na ustnici

Ste med tistimi redkimi, ki nimajo nikoli herpesa? Potem ste v manjšini in se lahko …

Pas za hujšanje

Pas za hujšanje in oblikovanje telesa

Si predstavljate, kako enostavno je lahko izgubiti deset in več kilogramov, zmanjšati obseg stegen ali …