torek , 2. januarja 2024
Arnica montana

Arnica montana – priljubljeno homeopatsko zdravilo

Arnica montana je bolj znana pod slovenskim imenom navadna arnika. Gre za približno 30 cm visoko zaščiteno rastlino z rumenim cvetom, ki raste na zakisanih travnikih od nižin do visokogorja. Že davni predniki so vedeli, da je rastlina izjemno učinkovita pri celjenju ran, kožnih vnetjih in okrevanju po udarcu ali zvinu.

Arnika se še danes uporablja v medicini, predvsem za obkladke, s katerimi pohitrijo postopek zdravljenja. Če vas je pičila osa, če ste se poškodovali in imate podplutbo, ste opraskani, imate bolečine v mišicah ali sklepih, si lahko naredite obkladek z arniko in ga nadenete na prizadeto mesto. Arniko lahko uporabite celo za zdravljenje plešavosti živčnega izvora.

Dandanes izredno priljubljeno homeopatsko zdravilo, verjetno pri nas kar najpogosteje uporabljeno, je ravno Arnica montana, ki se uporablja predvsem pri poškodbah.

Kroglice zaužijte čim hitreje

Če ste pogosto izpostavljeni nevarnosti, da bi se poškodovali, ne bo odveč, da imate pri sebi stekleničko homeopatskih zdravil Arnica montana. Kupite jo lahko v številnih lekarnah po celotni Sloveniji. Ko bo prišlo do poškodbe, je pomembno, da zdravilo čim prej zaužijete, npr. 5 kroglic nizke potence, nato pa nadaljujete z jemanjem v kratkih intervalih.

Homeopatsko zdravilo za športnike

Homeopatsko zdravilo Arnica montana je primerno tudi za športnike, še posebej pri zelo napornih treningih. Bolečine v mišicah bodo naslednji dan manjše, kot bi bile sicer. Prav tako lahko zdravilo zaužijete, če se odpravljate na daljši pohod v hribe. Torej, uporabite ga lahko v izogib bolečinam, ter seveda tudi v primeru, ko se poškodujete ali imate vneto mišico.

Arnica montana in operativni posegi

Arnica montana ni poznana le po tem, da pospešuje celjenje ran, temveč tudi po tem, da preprečuje okužbe. Zato je homeopatsko zdravilo zelo dobra izbira tudi pri raznih operativnih posegih. Zdravilo se zaužije že pred samim posegom (najbolje takoj po nesreči, npr. po zlomu), saj na ta način zmanjšamo možnost okužbe in otekanja. Z jemanjem pa nadaljujemo tudi po operaciji, s tem pa zmanjšamo bolečine ter možnost gnojenja.

Obvezna oprema domače lekarne

Kot lahko vidite, se homeopatsko zdravilo Arnica montana uporablja v številnih primerih. Ker je uporaba preprosta in ker homeopatska zdravila načeloma nimajo stranskih učinkov, je omenjeno zdravilo vsekakor obvezen del domače lekarne.

Odpravite se v lekarno in povprašajte strokovno podkovano osebje, katero potenco vam priporočajo ter v kakšnih količinah in kdaj je potrebno jemati kroglice. Skratka, pred nakupom oz. uporabo se posvetujte s homeopatom. Prepričani smo, da boste dobili še precej dodatnih nasvetov, v katerih primerih bi vam Arnica montana prišla prav.

Avtor: Brezno.si

Spletni portal Brezno.si je namenjen ljudem, ki cenijo znanje in ves čas stremijo k širjenju svojih obzorij. Na portalu boste našli koristne nasvete in zanimive prispevke z različnih področij, kot so dom in vrt, lepota in zdravje, podjetništvo, informacijska tehnologija ter šport in prosti čas. Veseli bomo vaših komentarjev in obiska naše Facebook strani.

Preverite tudi

Herpes na ustnici

Herpes na ustnici

Ste med tistimi redkimi, ki nimajo nikoli herpesa? Potem ste v manjšini in se lahko …

Pas za hujšanje

Pas za hujšanje in oblikovanje telesa

Si predstavljate, kako enostavno je lahko izgubiti deset in več kilogramov, zmanjšati obseg stegen ali …